Linnea Andersson segerintervjuas av P4 Blekingens Linn Elmstedt. Foto: SVT

Linnea Andersson vinner Blekingefinalen i P4 Nästa 2020

Uppdaterad
Publicerad

På fredagseftermiddagen blev det klart att Linnea Andersson vinner lokalfinalen den årliga musiktävlingen P4 Nästa, som arrangeras av Sveriges Radio.

Linnea Andersson, från Bräkne-Hoby är bara 16 år gammal. Hon har tidigare inte haft åldern inne för att få ställa upp i tävlingen men i år tog hon chansen och vann.

– Det känns helt sjukt. Väldigt oväntat, jag trodde inte att det skulle bli så här, säger Linnea Andersson.

Till följd av coronapandemin såg årets final av P4 Nästa lite annorlunda ut. Istället för att spela för stor publik var det bara de andra deltagarna som fick heja på i år.

– Jag trodde det skulle vara lite stelt att inte spela för någon. Men de andra deltagarna satt ju med och tjoade så jag tyckte ändå det blev bra energi, säger gitarristen Karl Eriksson.

Nu har Linnea Andersson chans att bli en av åtta lokala finalister som gör upp om att vinna den stora riksfinalen 12 september.

Gitarristen Karl Eriksson tillsammans med Linnea Andersson, vinnare av Blekingefinalen i P4 Nästa 2020. Foto: Alva Andersdotter/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.