Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Massörerna Lise-Lotte Carlsson och Jennifer Wagner berättar i klippet om sina förberedelser inför VM. Foto: Erik Lundmark/SVT

Lise-Lotte och Jennifer från Karlskrona tävlar fyrhändigt i massage-VM

Publicerad

Första helgen i juli avgörs den sjätte upplagan av massage-VM i Köpenhamn.  Där tävlar Karlskronamassörerna Lise-Lotte Carlsson och Jennifer Wagner för första gången.

– Jag har mest försökt att tänka att vi ska ha kul och göra det bästa vi kan, säger Jennifer Wagner.

Duon har laddat upp genom att öva på sitt samarbete och prata igenom en plan för den 65 minuter långa massagen som genomförs på en utbildad massör samt under uppsikt av domare.

– Vi kommer att köra fyra händer på en kropp. Det blir en klassisk svensk massage och andra metoder som Gua Sha-massage och olika verktyg, berättar Lise-Lotte Carlsson.

De båda massörerna kommer också att tävla individuellt i klassisk svensk massage. Bedömningarna i massage-VM görs bland annat utifrån ergonomi, teknik, övergångar och kundkontakt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.