Foto: TT

Löpartalangen Kalle Berglund uttagen till friidrotts-VM

Uppdaterad
Publicerad

Jämshögskillen Kalle Berglund har blivit uttagen till friidrotts-VM i Birmingham som hålls om två veckor. Nu är han en av hittills sex svenskar som är uttagna.

Förra året VM-debuterade löpartalangen Kalle Bergström från Jämshög utanför Olofström och i år är det dags igen. Han är en av sex svenskar som hittills har blivit uttagna till inomhus-VM i friidrott som avgörs i Birminghamn om två veckor.

– Det känns bra. Det var helt enligt plan eftersom jag var med även förra året. Nu ska jag bara visa att jag är i okej form, säger Kalle Berglund.

Hur är formen?

– Jag hade lite problem i december men jag har kommit igång ganska bra. Jag tror att chanserna är bra och målet är i första hand att gå till final, säger Kalle Berglund.

Kalle Berglund satte förra året svenskt rekord på distansen 1.500 meter och förra veckan sprang han det näst snabbaste loppet av en svensk någonsin i Tyskland.

SE MER: SVT möter Kalle Berglund inför EM

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.