Luften gick ur Rosenholm

Uppdaterad
Publicerad

Satsningen skulle göra Karlskrona till hela Östersjöregionens ledande center för idrott och hälsa.

Men drygt sju år efter invigningen har arbetet med att utveckla Rosenholm tappat fart.

Och nu får den politiska ledningen kritik.

– Vi konstaterar att utvecklingen på Rosenholmområdet stannat av. Det saknas en helhetssyn och någon som tar ansvar för att kommunen når de uppsatta målen, säger Bo Löfgren (FP), ledamot i kommunrevisionen.

I en färsk rapport slår revisorerna fast att arbetet med att få området att blomstra och växa brister på flera punkter.

– Det krävs att någon sätter ner foten och pekar ut riktningen. Men det är i dag ingen som tydligt driver på. Ska Karlskrona bli ledande inom hälsa och idrott i området runt Östersjön är det oerhört mycket arbete som återstår, säger Bo Löfgren.

En av de delar revisorerna inte valt att titta på är turerna kring Rosenholms udde – ett område kommunen köpte redan hösten 2006 och som skulle bli del två i projektet.

Då fanns stora visioner – i dag har fortfarande ingen privat intressent nappat på tomten som tidigare lanserades som ”sydöstra Sveriges hetaste läge”.

– Udden är till salu, men som det ser ut nu så prioriterar vi Pottholmen, säger kommunstyrelsens ordförande Camilla Brunsberg, som tillbakavisar revisorernas kritik.

– Det händer mycket på Rosenholm. Vi har bland annat anpassat arenen till allsvenska krav och vi har invigt nya tennisbanor. Revisorerna ger oss kritik för att vi har ställt in några möten, men för mig är det mer intressant att se vad vi faktiskt gör därute.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.