Det lyser ett leende på Listerlandets fotbollssupportrars ansikten dagen efter Mjällbys match. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Lugnet efter stormen på Strandvallen

Uppdaterad
Publicerad

På läktaren satt drygt 4 500 supportrar och vevade med sina gula flaggor och halsdukar. Men i dag – dagen efter matchen – städas det för fullt på Strandvallen.

Mats Johansson är ute på en cykeltur med sonen Alexander Velikorov som är åtta år. Han var en av matchens maskotar som höll spelarna i handen på inmarschen på matchen i går kväll.

– Jag sa åt dem att vinna så de skulle hamna i allsvenskan, säger han.

Ska du själv spela i allsvenskan?

– Ja, om nio år. Hoppas jag.

Per-Ivar ”Pelle” Olsson hjälper till ideellt med att städa upp på Strandvallen efter alla hemmamatcher. Men efter just gårdagens match går det extra lätt för pensionärerna ute på planen.

– Vi fixar till planen där spelarna har sprungit med sina stora dubbar. Det vi kan göra för att hjälpa Mjällby, det gör vi gärna, säger han.

Det ideella gänget som hjälper till att återställa Mjällbys fotbollsplan. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

”Missar i princip aldrig en match”

Jörgen Martinsson är klubbens före detta ordförande och klubbdirektör. Han har följt Mjällbys hopp upp och ner i seriesystemet. Även om han inte längre är engagerad i föreningen, missar han i princip aldrig en match.

– Jag är född MAIF:are.

Han har insett att det var förutbestämt att det skulle gå bra för klubben just i år.

– Vi gillar år som slutar på nior.

Vad gör ni 2029 då?

– Då har vi spelat i allsvenskan i tio år, säger han bestämt.

Jörgen Martinsson menar att år som slutar på nior är bra för klubben. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.