Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det svåraste är att hålla fokus på matchen, säger Lukas Bacharach som tävlar i ungdoms-SM i fäktning. Följ med till tävlingarna i klippet. Foto: Karin Karltun/SVT

Lukas och Emil är Karlskronas hopp på ungdoms-SM i fäktning

Uppdaterad
Publicerad

Under helgen äger ungdoms-SM i fäktning rum i Karlskrona. Två som tävlar är Lukas Bacharach och Emil Jacobsson från fäktklubben Chapman. De var var glada om än lite nervösa inför mästerskapets första dag.

– Jag hoppas mitt bästa, men är okej med mitt värsta, säger Emil Jacobsson.

Inne i B-hallen på Brinova arena klingar det ljudligt från värjor som slår samman under lördagsmorgonen. Här pågår gruppspelet för de som tävlar i divisionen u13 och på de olika pisterna, mattorna där man fäktas, är matcherna i full gång.

– Jag är nästan yngre än alla här, säger Lukas Bacharach, som är tio år.

Hans klubbkompis Emil Jacobsson, 13 år, tävlar i kategorin för sista året och har redan börjat ta sig upp på högre nivåer. Under söndagen ska han även ställa upp i u15-kategorin. 

– Jag tror att det kan gå bra, säger han.

Efter lördagens tävlingar kom Emil Jacobsson femma  och Lukas Bacharach på plats 17.

Spela klippet för att höra hur fäktarna tar sig an ett SM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.