Lyxbedragaren dömdes för 88 fall av grovt bedrägeri och fick fyra års fängelse. Han har inte överklagat domen – Nu uttalar sig två av offren om ärendet. Foto: SVT Montage

Lyxbedragarens offer: ”Vet inte hur mycket vi får tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

Lyxbedragaren dömdes för 88 fall av grovt bedrägeri. Ett av alla hans offer bedrogs på 2,6 miljoner kronor och har fått sälja huset för att klara sig.

– Vi får pengar varje månad av min pappa, 10 000 kronor, men så kan det ju inte hålla på för alltid, säger hon och vill vara anonym.

Varken åklagaren eller försvaret har valt att skicka in någon överklagan angående Lyxbedragarens dom på fyra år och tio månaders fängelse. Tidsfristen är förbi i ett av Blekinge tingsrätt största fall någonsin.

Väntar svar från Kronofogden: ”Jättejobbigt”

Att Lyxbedragaren inte överklagar sin dom, menar hon är ett tecken på att han inte är skuldfri. Den drabbade kvinnan tycker att det har tagit väldigt lång tid, men pustar nu ut när det är avklarat.

– Det är bra för oss, men det är väl bra för honom med, att det tar slut.

Det som väntar nu är att få svar från Kronofogden om hur mycket pengar som familjen kommer att få tillbaka av de miljoner som togs från dem.

– Vi vet inte ett dugg och det är jättejobbigt att leva i ovisshet. De svarar inte och det kan säkert dröja en månad till innan vi får veta något, säger hon.

”Fyra års straff är för lite”

John Andersson är också en av de drabbade. Hans familj förlorat runt en miljon kronor sammanlagt. Han upplevde det jobbigt att följa den långa rättsprocessen och känner nu att fyra års fängelsestraff är för lite.

– Jag trodde faktiskt det skulle bli mer. Det handlar ändå om så mycket pengar från så många människor som fått sitt liv förstört på grund av honom, säger John.

Bedragarens försvarare menar att 31-åringen ser fram emot att lägga händelserna bakom sig.

– Min klient förnekar brott och hade inte för avsikt att det skulle sluta såhär. Samtidigt har han förstått att människor runt omkring och målsägande har lidit skada av det som hänt, vilket har bidragit till beslutet att inte överklaga domen, säger Olov Mattsson Dismats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer