Familjen Turesson och Timmy Svahn fiskar gärna tillsammans. Familjen består av föräldrarna Julia och Marcus och barnen Melvin, 9, och Ella,6. Foto: Jennifer Alm/SVT

De får napp med magnet: ”En pistol hade varit häftigt”

Uppdaterad
Publicerad

Att fiska med magnet blir allt populärare. Vännerna Marcus Turesson och Timmy Svahn från Karlshamn är några av dem som nappat på den nya trenden.

Efter att ha kollat på videos om magneten som drar upp cyklar, ölburkar och annat skräp från vattnet, ville vännerna Marcus Turesson och Timmy Svahn också haka på trenden.

– Jag försöker att få mina barn att bli intresserade, att det är dumt att skräpa ner i naturen, säger Marcus Turesson.

Tillsammans skapade de båda vännerna Facebook-gruppen ”Karlshamns magnetfiske”. Om inte fler börjar med magnetfiske så hoppas iallafall vännerna att deras initiativ ska få folk att börja tänka till.

Felanmäler till kommunen

När Marcus Turesson och Timmy Svahn hittat mycket skräp brukar de ställa skräpet intill vägen och sedan felanmäla det till kommunen som ska komma och hämta det.

– Ibland känns det mer som att de blir irriterade för att man ringer, snarare än tacksamma, berättar Marcus, som ibland har fått hämta sitt eget släp och köra bort skräpet själv.

Se mer om hur man magnetfiskar i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.