Drama i Ronneby – misstänkte rånaren misshandlad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern hittades skadad på marken i Ronneby tidigare i dag.

Förbipasserande trodde först att mannen blivit påkörd – men det visade sig att han blivit misshandlad efter ett rån i en bostad.

På fredagsförmiddagen larmades polis och räddningstjänst till Ronneby där en man påträffats skadad på marken. Förbipasserande trodde att han blivit påkörd och inledningsvis misstänktes en trafikolycka.

Det visade sig senare handla om ett råndrama i en bostad där två personer försökt genomföra ett rån.

– Det vi har är ett misstänkt rån i en bostad och vi har två gripna. En man är gripen för grovt rån och en för grov misshandel. Han som blev misshandlad ska vara den misstänkte rånaren, säger Evelina Olsson, på polisens ledningscentral i Malmö.

Den skadade mannen i 20-årsåldern – som alltså är misstänkt för försök till grovt rån – fick föras med ambulans till sjukhus. Han var en av två misstänkta rånare och den andra gärningsmannen avvek.

Mannen som blev utsatt för rånet är i 40-årsåldern och misstänks för grov misshandel.

Lägenheten för det misstänkta rånet spärrades av för en kriminalteknisk undersökning.

Efter klockan 21 på fredagskvällen meddelade polisen att jouråklagaren har anhållit mannen i 20-årsåldern och mannen i 40-årsåldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.