Arkivbild. Sökinsatsen avslutades efter att mannens båt hittats utanför Öland. Foto: Foto: Fredrik Sandberg / TT

Man befarad död efter båtfärd

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern befaras avliden efter att ha gett sig ut med båt från Ronneby under onsdagen. En sökinsats inleddes under torsdag eftermiddag och avslutades under kvällen när båten hittats utanför Öland utan förare.

Sjö- och flygräddningscentralen påbörjade sökinsatsen vid 14-tiden efter att mannens fru anmält honom försvunnen, enligt P4 Blekinge. Mannen är hemmahörande i Växjö.

Strax efter 20-tiden på torsdagskvällen avslutades insatsen efter att mannens båt, en snipa, hittats söder om Öland med motorn på.

Sjö- och flygräddningscentralen berättar för SVT Småland att man rådgjort med hypotermiläkare som, utifrån väderförhållandena, fastställde att den maximala överlevnadstiden på 20 timmar hade överskridits och bedömde därför att mannen inte skulle hittas vid liv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.