Arkivbild. Foto: TT

Misstänkt våldtäkt mot flicka – man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunch på söndagen fick polisen in en anmälan om en misstänkt våldtäkt mot en flicka under 15 år. Den ska ha inträffat utomhus i Ronneby och en man har senare kunnat gripas. Mannen anhölls under kvällen.

– Det ska ha inträffat utomhus och en brottsplats spärras av under kvällen, säger Anna Göransson på polisen.

Händelsen ska ha inträffat tidigare under söndagen. Polisen har sökt på platsen med hund och vidare undersökningar kommer att göras på platsen.

– Jag har ingen information om eventuella fynd, säger Anna Göransson.

Flickan är för tillfället bara hörd upplysningsvis och polisen ska prata mer med henne vid ett senare tillfälle. Det finns i nuläget inga uppgifter om hur den misstänkta våldtäkten ska ha gått till.

– Det är inte någon form av överfallsvåldtäkt. Det ska ha skett med tvång. Jag har ingen information om de eventuellt känner varandra, säger Anna Göransson.

Nya förhör i dag

Under måndagsmorgonen bekräftar polisen att den misstänkte mannen har anhållits under söndagskvällen, misstänkt för våldtäkt.

Mannen är i 20-årsåldern och nya förhör med honom kommer att hållas under dagen i dag. Polisen gör dessutom teknisk undersökning. Om mannen ska häktas så har åklagare Charlotta Hellberg senast till på onsdag på sig att göra en häktningsframställan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.