Foto: Johan Nilsson/TT

Man knivskuren i Mjällby – tre anhållna misstänkta för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man blev knivskuren i Mjällby natten till onsdagen. Tre män är anhållna misstänkta för mordförsök.

Det var strax innan klockan tre på onsdagsmorgonen som larmet kom om en knivskärning i Mjällby.

– En man ska ha blivit knivskuren eller knivhuggen i samband med ett bråk. Målsäganden, en man i 25-årsåldern, var vaken och talbar när polis och ambulans anlände och han fördes till sjukhus. Men jag har inga uppgifter om hans skadeläge just nu, säger polisens presstalesperson Jimmy Modin.

Förhör under dagen

Polisen grep tre män, som är i 25 till 30-årsåldern, misstänkta för försök till mord. Senare under dagen anhölls samtliga.

Jimmy Modin berättar om hur gripandet kunde ske.

– En av patrullerna som arbetar med ärendet stoppade en personbil för kontroll. Då uppstod en misstanke mot de tre männen i bilen, säger han.

Under dagen fortsätter brottsutredningen om mordförsök.

– Vi kommer förhöra de tre gripna. Vi kommer även förhöra målsäganden så snart tillfälle ges. Brottsplatsen är avspärrad och våra kriminaltekniker arbetar med att säkra spår eller bevis som är viktiga för utredningen, säger Jimmy Modin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.