Polisen har spärrat av kyrkogården för teknisk undersökning. Foto: Bengt Hællquist

Man knivskuren på kyrkogård – tonåring gripen

Uppdaterad
Publicerad

En 24-årig man blev under onsdagskvällen misshandlad och knivskuren på en kyrkogård i Karlshamn En 16-åring greps senare och har nu anhållits misstänkt för försök till dråp. Polisen ska hålla nya förhör under dagen.

Både polis och ambulans larmades till Hvilans kyrkogård i Karlshamn vid 18.15 på onsdagen. Anledningen var att en man uppgavs ha blivit misshandlad.

Enligt polisen ska mannen enligt de initiala uppgifterna ha stickskador och ha förts till sjukhus.

– Det jag vet om ärendet är att det har varit någon form av bråk och att en person ska ha blivit knivskuren, säger Henrik Johansson, inre befäl hos Kristianstadpolisen.

Eftersöktes med hund

Gärningsmannen ska efter misshandeln ha försvunnit springandes från platsen och eftersöktes bland annat med hjälp av hund.

Strax före klockan nio på onsdagskvällen meddelade polisen att en person i 16-årsåldern gripits som misstänkt gärningsman.

16-åringen anhölls senare under kvällen efter förhör och brottsrubriceringen är försök till dråp.

Knivskadad till sjukhus

Omständigheterna kring händelsen är fortfarande oklara, men polisen har spärrat av området kring brottsplatsen för ytterligare undersökningar.

Tillståndet för den knivskurne mannen, en 24-åring, är i nuläget oklart. Enligt polisen ska skadorna inte ha varit livshotande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.