I en kommentar till Larssons inlägg på sociala medier uppmanar en följare att kasta dart på Magnus Manhammars bild. Foto: privat/SVT

SD-topp ”skrattade” åt inlägg om pilkast på valaffisch – S kräver ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagspolitikern Magnus Manhammar (S) kräver nu att få en ursäkt från Sverigedemokraternas gruppledare Christopher Larsson (SD).

Larsson ska i sociala medier ha skrattat åt uppmaningen att kasta dartpilar på Manhammars valaffisch.

I ett svar till ett av Larssons inlägg på sociala medier uppmanar en följare att kasta dart på Magnus Manhammars bild – en kommentar som Sverigedemokraternas gruppledare Christopher Larsson (SD) har gillamarkerat med en skrattande smiley.

– Det är hemskt att se och läsa oavsett. Både jag och Christopher har ett ansvar att som offentliga personer att hålla en god ton och rensa bort hotfulla kommentarer på våra sociala medier sidor, säger han.

”Överdriven reaktion”

Nu kräver riksdagspolitikern att få en ursäkt av Larsson.

– Det var inte genomtänkt från min sida, men jag tycker ändå att Manhammars reaktion är överdriven, säger Christopher Larsson (SD) till SVT.

Enligt Larsson är det inte aktuellt med någon ursäkt till Manhammar.

– Jag har ingen respekt för honom eftersom han anmält mig för hets mot folkgrupp.

Kommentaren som SD:s gruppledare Christopher Larsson har ”skrattat” åt i sociala medier. Foto: privat

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.