Totalt förde mannen in 47 personer via Verköhamnen i Karlskrona. Foto: SVT

Människosmugglare döms till fängelse – förde in 47 personer via Verköhamnen

Publicerad

Under ett halvårs tid har mannen lyckats föra in totalt 47 personer olovligt till Sverige.

Alla fördes in via Verköhamnen i Karlskrona och mannen döms nu till fängelse i två år för tolv fall av grov människosmuggling.

Den 27-årige mannen har vid tolv olika tillfällen olovligt fört in personer till Sverige via hamen på Verkö. Under ett halvårs tid har det hela pågått och mannen har då fört in mellan en och sju personer vid varje tillfälle.

Gärningarna bedöms som grova då införseln utförts mot ersättning, vilket gjort att 27-åringen tjänat stora summor pengar på affärerna.

27-åringen har själv nekat till brott, men döms nu för tolv fall av grov människosmuggling – till fängelse i två år. Han utvisas också ur landet och förbjuds återvända under 10 år.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen som misstänks för grov människosmuggling riskerar sex års fängelse. Hör åklagaren berätta i klippet om hur mannen avslöjades. Foto: Polisens förundersökning

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.