Efter att Louise Erixon, sambo med Jimmie Åkesson, valts som lokalt toppnamn i Sölvesborg väljer 11 av 13 styrelseledamöter att hoppa av. Foto: TT

Styrelselöst i SD i Sölvesborg

Uppdaterad
Publicerad

Sverigdemokraterna i partiledaren Jimmie Åkessons hemstad Sölvesborg,skakas av massavhopp, sedan 11 av 13 nyvalda styrelseledamöter hoppat av.

Vad som ligger bakom avhoppen vill partiets distriktsordförande Björn T Nurhadi inte i detalj gå in på.

– Men min tolkning är att det mer handlar om antalet fasta namn på listan än ordningen på den, säger han.

När listan spikades fanns två listor att välja mellan. Jimmie Åkesson toppade båda, men andranamnet skiljde.

På den ena fanns hans sambo Louise Erixon som tvåa, på den andra fanns partiets Sölvesborgsordförande Margareta Forslund. Listan med Erixon som tvåa röstades fram och på listan fanns ytterligare fem namn.

Flera vill leda partiet

Enligt Björn T Nurhadi vill flera personer leda partiet lokalt och han tycker att det är positivt att många är engagerade i frågan.

– Men jag ser det inte som en lokal maktstrid mellan Louise Erixon och Margareta Forslund, säger Björn T Nurhadi. Däremot tror att jag en del medlemmar velat se fler fasta namn på listan och inte att listan ska kompletteras senare.

Extra årsmöte hålls den 5 mars.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer