Foto: SVT

Mc-åkare samlade in pengar

Uppdaterad
Publicerad

I dag lämnades 6.000 kronor över av Jämjö MC-club till barnkliniken i Karlskrona.

Pengarna samlades in vid en traditionell mc-kortege den augusti som lockar mc-fantaster från hela sydöstra Sverige.

Gemensamt åker de kustvägen från Jämjö, om Torhamn och slutligen till Kristianopel, där det sedan blir grillning och insamling.

200 i kortege

– Folk är väldigt givmilda, det känns bra, vi har gjort det här i många år, säger Johnny Johansson en av dem som idag lämnade över pengarna till barnkliniken.

Det är 15:e året som klubben från Jämjö för detta och i år deltog 200 personer och de tycker att det känns viktigt just att ge till alla barnen.

– Det finns många insamlingar för till exempel barncancerfonden och det är jättebra, men det finns fler allvarligt sjuka barn som inte har cancer. Vi vill hjälpa alla, säger Bengt Johansson, ordförande i Jämjö MC-club.

Fick gå på film

Tidigare år har pengar från mc-klubben gått till att exempelvis köpa leksaker och hyra en biosalong och låta barnen se på film. Då har även de som annars är för infektionskänsliga för att kunna göra detta kunnat följa med.

– I år ska det kanske skaffa en dator till barnkliniken som barnen kan använda, det känns fint, säger Bengt Johansson.

Jämjö MC-club består av 36 medlemmar.

Se när motorcyklarna anlände till Blekingesjukhuset i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.