Sara Rudolfsson har kallat in Heléne Björklund för att medla i konflikten med Jan Björkman. Foto: SVT

Medlare kallas in i S-bråket i Olofström

Publicerad

En neutral medlare tas nu in för att försöka mäkla fred i rosornas krig i Olofström.

Uppdraget går till riksdagsledamoten och partiets länsordförande Heléne Björklund, erfar SVT.

– Inga kommentarer, säger hon.

Det är för att försöka hitta en lösning framåt som förslaget att kalla in en medlare lagts fram. Initiativet kommer från kommunalrådet Sara Rudolfsson – en av två huvudpersoner i den alltjämt pågående maktstriden.

Frågan om att få till ett samtal gemensamt med tredje part har framförts till arbetarekommunens ordförande Jan Björkman – centralfigur nummer två i bråket.

S-bråket i Olofström

– Jag vill med detta försöka hitta en lösning tillsammans med en medlare som både jag och Jan Björkman känner respekt för. Vi måste komma till ett avslut för detta är ingenting som någon inblandad vill ska dra ut på tiden, säger Sara Rudolfsson, som dock inte vill avslöja vem som är tänkt för medlingsuppdraget.

Riksdagsledamot får uppdraget

Men enligt uppgifter till SVT har partiets distriktsordförande, riksdagsledamoten Heléne Björklund fått frågan. Björklund har i sina kommentarer kring konflikten hittills intagit en diplomatisk hållning och varit ytterst försiktig med att ta ställning.

– Jag har inga kommentarer kring min roll. Däremot kan jag säga att vi nu har en situation som är tråkig och som måste få en lösning. Vi är i en valrörelse och det här skadar partiet, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

S-bråket i Olofström

Mer i ämnet