Petter Wahllöf, gruppchef på trafikpolisen i Karlskrona. Foto: Erik Alfredsson

Polisen tipsar: Så kör du säkert till midsommarfirandet

Uppdaterad
Publicerad

Midsommarafton närmar sig och med den en av landets svartaste trafikhelger. Hårdast trafik väntas på de större vägarna redan i kväll – men polisen avråder ändå från att välja mindre vägar.

Framför allt är det de större Europavägarna runt storstäderna som kommer vara mest trafikintensiva under den kommande helgen. Ändå vill polisen avråda folk från att välja alternativa vägar.

– Då hamnar man på vägar utan mitträcken, avkörningsplatser och med berg och träd i vägkanten. Skulle något hända då är risken större att utgången blir mer allvarlig än på de större vägarna, säger Petter Wahllöf, gruppchef på trafikpolisen i Karlskrona.

Under torsdagskvällen och söndagen väntas trafiken vara som allra hårdast. Och trafikpolisen har ett intensivt arbete framför sig.

– Med den resursen vi är försöker vi förstärka synligheten och bevakningen på de här vägsträckorna, framför allt under torsdagen och söndagen. Och vi vet ju att olyckor händer under de här högtiderna, så vi ska försöka dämpa trafiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer