Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bröderna Mikael bor båda i Kallinge: ”Otroligt rörigt” Foto: SVT/Erik Alfredsson

Mikael Sjöberg fann sin okände bror – Mikael Sjöberg

Uppdaterad
Publicerad

De två bröderna i Kallinge har mycket gemensamt – men mest unikt är kanske att de båda har samma namn. Men det visste de inte om, förrän det kom ett brev.

– När jag fick brevet från ”din bror Mikael Sjöberg” trodde jag de drev med mig, säger Mikael Sjöberg.

Bröderna Mikael Sjöberg, för så heter båda två, är helsyskon men placerades som nyfödda på olika fosterhem i Sydsverige. Egentligen var tanken att den yngre av de skulle få ett annat namn, Olle, men så blev det inte.

– Det skulle mina fosterföräldrar döpa sin son till. Så jag fick heta Mikael istället, säger Mikael Sjöberg.

Det unika brödraskapet, som först uppmärksammades av P4 Blekinge, avslöjades när Mikael den yngre fick ett brev från sin okände bror.

”Oerhört rörigt”

Sedan dess har många år förflutit. En handfull andra okända syskon har dykt upp, och Mikael den äldre har flyttat ner till Kallinge. Men fortfarande kvarstår flera frågetecken.

– Det är så oerhört rörigt i våra papper. Det står olika födelsedatum i flera av dem, och vissa papper jag har fått tror jag egentligen är min brors. Och ibland undrar jag om vi kanske inte till och med kan vara tvillingar, vi vet helt enkelt inte, säger Mikael Sjöberg den yngre.

– När han blir sjuk blir jag sjuk. Han köpte en ny stereo, jag köpte en exakt likadan utan att vi visste om det. Båda har en fascination för Volvo Amazon och amerikanare. Han gillar levergryta, det gör jag också, säger Mikael Sjöberg den äldre.

Träffa bröderna Mikael Sjöberg i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer