Polisen larmades vid lunchtid på tisdagen till en gymnasieskola i Karlskrona med anledning av en misshandel. Foto: Martin Axelsson Därth/SVT

18-åring anhållen efter skolattacken i Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

En 18-åring har nu kunnat gripas och anhållas misstänkt för grov misshandel efter tisdagens händelse på Af Chapmangymnasiet i Karlskrona.

Samtidigt utreder polisen ytterligare ett fall av grov misshandel, samt ett misshandelsfall av normalgraden.

Flera obehöriga personer tog sig in på gymnasieskolan i Karlskrona vid lunchtid på tisdagen. De misstänkta uppges vara mellan 15 och 20 år – och under onsdagen greps en 18-åring för attacken.

– Vi har en anhållen för grov misshandel. Vi vidtar nu de utredningsåtgärder som vi behöver göra i ärendet och kommer att fortsätta med fler förhör, säger åklagare Elin Johansson.

Det som framkom under tisdagen var att en 18-årig elev blivit misshandlad och att det ska ha förekommit någon form av kniv vid händelsen.

Efter gårdagens tumult på skolan har det inkommit ytterligare två anmälningar om misshandel.

– Det är tre brottsmisstankar, varav två är grov misshandel och en misshandel av normalgraden, säger Elin Johansson.

Hade kniv

Skolans rektor menar att en av männen som tog sig in på skolan hade en kniv med sig.

– Det stämmer. Det känns inget bra att det kommer in två som inte tillhör skolan. Nu gick det ju trots allt bra, det var ingen som blev skadad, säger Marie Franzén.

Hon skickade redan under tisdagseftermiddagen ut ett informationsmejl för att nå samtliga elever.

Och under onsdagen, dagen efter händelsen, finns både polis och socialpedagoger närvarande på skolan.

– Vi kommer ha lektioner som vanligt, men både elever och personal kan ju vara i behov av att prata med någon. Detta är ingen attack mot skolan utan vi ser det som en enskild händelse mot den här eleven.

Flera beslag

Huruvida den kniv som ska ha använts vid attacken har beslagtagits eller inte, vill inte åklagare Elin Johansson svara på.

– Men det finns flera beslag i ärendet, men vad kan jag inte gå in på.

Marie Franzén, rektor på Af Chapmangymnasiet i Karlskrona. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.