Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Ung kvinna häktad – tre misstänks för flera våldtäkter mot ett barn

Ung kvinna häktad – tre misstänks för flera våldtäkter mot ett barn

Uppdaterad
Publicerad
Tre personer misstänks ha utsatt ett barn i Blekinge för upprepade sexuella övergrepp. I dag häktades två personer, däribland en ung kvinna, som misstänks för våldtäkt samt flera fall av grov medhjälp till våldtäkt mot barn.

Enligt åklagare Joel Holmgren ska hon tillsammans med två män ha förgripit sig på ett barn  i länet vid upprepade tillfällen.  

Kvinnan, som är i tonåren och är straffmyndig, misstänks för ett fall av våldtäkt och sex fall av medhjälp till våldtäkt, flera av dem grova.  

Åtminstone ett av övergreppen ska ha skett på HVB-boende i Blekinge under våren.

Har gjort medgivanden

Under fredagen greps en man i 25-årsåldern i Växjö och även han häktades under fredagen, misstänkt för flera fall av våldtäkt mot barnet. Sedan tidigare sitter en man i 40-årsåldern, även han hemmahörande i Småland, häktad på samma skäl. 

Enligt åklagaren Joel Holmgren gjorde de två personerna som häktades under fredagen vissa medgivanden i ärendet. 

SVT Nyheter Blekinge har varit i kontakt med verksamhetsutvecklaren för boendet, där åtminstone ett av övergreppen ska ha skett.   

– Jag kan inte uttala mig, då det pågår en förundersökning. Om någon har bott hos oss, bor hos oss, eller ska bo hos oss är sekretessbelagda uppgifter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer