Foto: SVT

Sölvesborgspolitiker uppmanas ta timeout

Publicerad

Utbildningsdagen i Sölvesborg handlade om hot och våld mot politiker.
Efter kände sig en politiker hotad till livet – av en annan folkvald deltagare på kursen.
Nu uppmanas den anklagade politikern att ta timeout.

Det var under en paus på utbildningsdagen – som handlade just om hot och våld – som Sölvesborgspolitikern ska ha uttalat ett mordhot till en politisk motståndare, något BLT var först med att berätta.

– Jag fick en anmälan om detta på plats. Det var både ett verbalt hot under dagen och sedan motsvarande hot digitalt i sociala medier, säger Lars Ericsson, kommunchef i Sölvesborg.

Enligt uppgift till SVT Nyheter Blekinge ska den hotade politikern ha tagit väldigt illa vid sig och blivit rädd.

Händelsen har nu tagits vidare till kommunens säkerhetssamordnare som nu utreder ärendet.

En polisanmälan kan även bli aktuellt.

”Hot oacceptabla”

Efter att händelsen blivit känd uppmanar nu det aktuella partiets distriktsordförande den anklagade politikern att ta en timeout.

– För att inte människor ska tappa förtroende för politiken så kan det vara lämpligt att ställa sig lite vid sidan av tills det är utklarat vad som har hänt, säger distriktsordföranden.

Den utpekade politikern riskerar också allvarligare åtgärder.

– Om det verkligen rör sig om hot av olika slag kan man inte vara en företrädare för vårt parti. Jag vill inte uttala mig om det specifika fallet men om man tänker generellt så är hot av olika lag helt oacceptabla och ingenting som vi kan se mellan fingrarna mellan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer