Foto: SVT

Misstänkt för Pukaviksskott nekar till brott

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 20-årsåldern som sitter anhållen misstänkt för skottlossningen mot en villa utanför Pukavik nekar till brott. Tre personer, varav en pojke i 15-årsåldern, befann sig i huset som besköts.

Den misstänkte mannen i 20-årsåldern är sedan tidigare känd av polisen och rättsväsendet för ett flertal olika brott.

– Det rör sig främst om narkotikabrottslighet. Jag kan inte säga hur eller om de inblandade är bekanta med varandra sedan tidigare, utan det får den fortsatta utredningen och förhören med de inblandade utvisa, säger Stina Brindmark, åklagare i ärendet.

Tre personer befann sig i huset som besköts, en man och en kvinna samt en pojke i 15-årsåldern. Men åklagaren vill inte kommentera hur nära det var att någon träffades av skott.

– Jag vill inte kommentera det, det är fortfarande tidigt i utredningen. Men det är skarpa skott som har avlossats mot bostaden.

Mannen i 20-årsåldern är misstänkt för tre fall av mordförsök samt grovt vapenbrott. Senast på fredag måste han begäras häktad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen ska ha varit på plats under natten. Hör Thomas Johansson kommunikatör för polisområde Blekinge berätta mer i klippet ovan. Foto: Erik Lundmark/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.