• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: SVT

Misstänkt mördare utreds för nytt våldsbrott – överföll man i hemmet

Uppdaterad
Publicerad

Den 21-årige man som sitter häktad misstänkt för att ha mördat den försvunne 57-åringen utreds nu för ännu ett våldsbrott i Karlskrona. Enligt anmälan ska 21-åringen i maj i år sökt upp en man i hemmet och sedan slagit ner och sparkat honom över ryggen.

En sen kväll i maj blev en boende utanför Karlskrona uppsökt i hemmet av den nu mordmisstänkte 21-åringen. En livlig diskussion kring en gemensam bekant till de båda männen uppstod – och enligt anmälan ska 21-åringen plötsligt ha blivit våldsam.

21-åringen kastade omkull mannen och slog och sparkade honom över ryggen, med bland annat skador på ena skuldran som följd.

Styckmord i Karlskrona

Skadorna dokumenterades, men händelsen polisanmäldes aldrig.

Även den nu mordmisstänkte 22-åringen ska ha varit med på platsen, men inte deltagit i misshandeln.

”Känns väldigt otäckt”

Först efter att 21-åringen häktades misstänkt för att ha mördat den sedan i juli försvunne 57-åringen i Karlskrona tog polisen kontakt med misshandelsoffret. Polisen hade under arbetet med mordutredningen fått uppgifter om händelsen och valde att upprätta en anmälan i efterhand.

– Jag valde först själv att inte göra någon anmälan, men efter det som hände med 57-åringen ville de förhöra mig om det. Jag har också skickat in bilderna på mina skador, säger den man som attackerades av 21-åringen.

Att 21-åringen sedan en tid sitter häktad misstänkt för mord har väckt känslor av oro hos misshandelsoffret.

– Det känns väldigt otäckt.

Polisen bekräftar för SVT Nyheter Blekinge att det pågår en misshandelsutredning, men kan inte lämna några kommentarer om ärendet i övrigt.

SVT har sökt 21-åringens försvarsadvokat Karl Hamstedt.

Sökningar efter 57-åring fortsätter

Samtidigt pågår sökningarna efter den misstänkt mördade 57-åringen i havet runt Karlskrona. Under veckan genomför Kustbevakningen flera dykningar, och polis och åklagare inväntar analyssvar från tekniska undersökningar från Nationellt forensiskt center (NFC).

De två männen, 22 och 21 år, har suttit häktade på sannolika skäl misstänkta för människorov respektive mord sedan försvinnandet i slutet av juli. Nya häktningsförhandlingar mot männen kommer att hållas senast den 22 oktober.

Båda nekar till all inblandning i brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet