Under måndagen genomför polisen en teknisk undersökning vid skolan. Foto: SVT

Polisen på plats efter misstänkt skotthål på Mjällby skola

Uppdaterad
Publicerad

Natten till söndagen utlöstes ett larm på Mjällby skola. När väktare kom till platsen upptäcktes en skada på ett fönster som nu misstänks vara ett skotthål.

Efter att väktarna upptäckt skadan på fönstret kallades även polis till platsen som misstänkte att det kunde röra sig om ett skotthål.

– Det kan vara så att ett skotthål har anträffats i en fönsterruta på skolan, vi misstänker att det kan vara så, säger Filip Annas polisens presstalesperson.

Under söndagen meddelade polisen att man skulle genomföra en brottsplatsundersökning och att hundpatrull skulle söka i området efter eventuella fynd.

– Vi ska kolla efter eventuella fynd som kan bekräfta att det är ett skotthål.

Händelsen rubriceras i nuläget som misstänkt skadegörelse.

Genomför teknisk undersökning

Under måndagen meddelar polisen att man kommer att vara på plats i Mjällby.

– Vi gör en teknisk undersökning under dagen, och kommer att finnas på plats för trygghetsskapande åtgärder, ifall det finns funderingar man vill ta med oss, säger polisens presstalesperson Thomas Johansson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.