Här anländer en av de misstänkta männen till häktningsförhandlingen. Foto: Erik Alfredsson/SVT

Misstänkta kidnappare vill gå fria – blir kvar i häkte

Uppdaterad
Publicerad

De två unga män som sitter häktade misstänkta för att ha fört bort en man i 55-årsåldern i Karlskrona vill bli släppta på fri fot. Men tingsrätten går åklagarens linje. Både blir kvar i häkte, misstänkta på sannolika skäl.

Mannen i 55-årsåldern har varit försvunnen i snart tre veckor. Strax efter försvinnandet greps och häktades två män i 20-årsåldern, misstänkta för människorov.

Vill släppas

De har under hela tiden nekat till att ha något med försvinnandet att göra, men åklagaren menar att bevisningen är så pass stark att männen ska fortsätta sitta frihetsberövade. Bland annat har polisen funnit blodspår från den försvunne mannen i en lägenhet och i den båt som de två misstänkta köpt strax före försvinnandet.

I dag hålls omhäktningsförhandlingar mot de båda männen.

– Vi medger inte förlängd åtalstid. Min klient nekar till brott, i övrigt kommenterar jag inte något i utredningen, säger Karl Hamstedt, försvarsadvokat till en av de misstänkta.

Men tingsrätten beslutade på fredagen att båda ska bli kvar i häkte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet