Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mjällby AIF:s Amanda Nilsson är världsmästare i Swimrun. Foto: Ötillö/Pierre Mangez

Mjällby AIF:s Amanda Nilsson är världsmästare i swimrun

Uppdaterad
Publicerad

Till vardags är Amanda Nilsson fysioterapeut åt de allsvenska spelarna i Mjällby AIF, men i måndags knep hon en ny titel.

Hon är nu världsmästare i swimrun, då hon tillsammans med sin tävlingskamrat var bäst i sin klass.

I swimrun tävlar man två och två i ett herr- eller damlag, eller i ett så kallad mixlag där en man och en kvinna tävlar ihop. Amanda Nilsson har nu tillsammans med tävlingskamraten Adriel Young blivit historisk för att vara första mixlaget som knipit pallplats.

Swimrun-VM anordnades mellan Sandhamn och Utö i Stockholms skärgård under måndagen och innebar en distans på totalt 75 kilometer, där man delvis löper och simmar mellan och över öarna – sammanlänkad med sin partner.

”Blev historiska”

Totalt kom Amanda Nilssons lag trea med bara två herrlag före, och av de mixlag som deltog var de allra bäst – med tio sekunders marginal.

– I dag är man lite sliten, men det är häftigt och jätteroligt. Vi blev ju historiska för det har aldrig hänt innan att ett mixlag hamnat i topp tre, säger en glad Amanda Nilsson.

Möt Amanda tillbaka på Strandvallen i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.