Klubbchef Jacob Lennartsson har bett David Löfquist om ursäkt för att han letts till att tro på fortsatt spel i Mjällbys A-trupp. Foto: Magnus Lejhall / BILDBYRÅN

Mjällby ber ”Löken” om ursäkt: ”Ett misslyckande”

Uppdaterad
Publicerad

Mjällbyspelaren David ”Löken” Löfquist trodde på nytt kontrakt. Nu har Mjällby AIF bett ikonspelaren om ursäkt för misslyckad kommunikation.

Under torsdagskvällen bekräftade klubben att det inte blir någon fortsättning för Löfquist i spelartruppen.

– Jag blev såklart oerhört ledsen, arg, besviken och förbannad. Allt möjligt. Man trodde att det skulle lösa sig och sedan gjorde det inte det. Jag vet inte exakt hur det har gått till, har David Löfquist sagt till sajten Fotbollskanalen.

Nu skriver sajten att klubben har bett spelaren om ursäkt för att han letts till att uppfatta situationen annorlunda, något som klubbchef Jacob Lennartsson bekräftar för SVT.

– Jag har inte så mycket mer att tillägga än det, säger han.

Kan få annan roll i klubben

Enligt Lennartsson är det inte ekonomin som ligger till grund för att Löfquists avtal inte förlängs. Han öppnar också för en annan roll för Löfquist inom klubben.

David Löfquist uppges också bli avtackad i samband med nästa års säsongspremiär.

– Vi vill självklart att David skall få gå ut på ett fullsatt Strandvallen, med sin familj, och få all den kärlek och uppskattning han gjort sig förtjänt utav, säger Jacob Lennartsson till Fotbollskanalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.