Foto: Rickard Nilsson/TT

Mjällby glömde kramregeln – fick böta efter avgörande mål

Publicerad

Mjällby AIF har bötfällts två gånger för att ha kramats efter vinst. Bland annat handlar det om matchen där segermålet nickades in två minuter in på tilläggstid mot Helsingborg.

3-2 slutade matchen – med en segerkram och med en bot på 3 000 kronor.

Mjällby AIF är en av alla allsvenska klubbar som bötfällts för kramfirande under coronapandemin. Minst två gånger har det hänt, menar klubbchefen. Han minns särskilt att det kom en bot på 3 000 kronor efter klubbens match mot Helsingborg i början av oktober – då David Löfqvist nickat in segermålet och avgjort mot Helsingborg.

– Då brast det för killarna av glädje. De är fullt medvetna om att de ska hålla avstånd och ta hänsyn till det här, men när känslorna tar över så har det ibland varit svårt. Jag har en viss förståelse för att det ibland är svårt för spelarna när känslor och adrenalin drar på, säger Mjällby AIF:s klubbchef Fredrik Danielsson.

– Vi hjälps åt att påminna varandra. Jag vill också poängtera att vid de allra flesta tillfällen så sköter spelarna det här på ett väldigt bra sett.

Se målfirandet som bötfällde Mjällby i klippet ovan och hör mer från klubbchef Fredrik Danielsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.