Leo Walta kommer man se på strandvallen i höst. Foto: Mjällby AIF

Mjällby förstärker ytterligare – tar in finske Leo Walta

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inte bara en utan två nya mittfältare som spelar för Mjällby under andra halvan av allsvenskan. Nu meddelar klubben att de tar in finske Leo Walta på lån.

Leo Walta har kontrakt med den danska klubben FC Nordsjælland men har under det senaste halvåret varit utlånad till HB Køge i landets andra liga.

Men nu har alltså Mjällby AIF och FC Nordsjælland kommit överrens om ett låneavtal och den finske mittfältaren ska spela för Blekingeklubben året ut.

– Vi är väldigt glada att ha knutit Leo till oss under den andra halvan av allsvenskan. Det är en spelare som vi haft koll på under en längre period och som vi identifierade tydligt skulle passa i vårt arbetssätt på och utanför planen. Vi får en väldigt lovande spelare med stort driv, som kommer tillföra hårt arbete men också en väldigt konstruktivt och skicklig passningsfot, säger sportchef Hasse Larsson i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Leo Walta är född 2003 i Helsingfors.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.