Beskedet om Johan Sandbergs bortgång har tagits emot av sorg av partikollegorna inom Moderaterna i Blekinge. Foto: SVT

Moderata Blekingepolitikern Johan Sandberg har avlidit

Uppdaterad
Publicerad

Den moderata regionpolitikern Johan Sandberg avled under fredagen efter en kortare tid på sjukhus. Beskedet har tagits emot med sorg av partikollegorna.

– Det är en jättestor förlust, jag har inte samlat mig helt ännu, säger Roger Fredriksson (M), förbundsordförande för Moderaterna i Blekinge.

Den närmsta familjen och flera partikollegor nåddes av beskedet under fredagen och lördagsförmiddagen.

– Det är jobbigt måste jag säga, han tillförde väldigt mycket i det moderata arbetet. Han var en lugn och trygg person och kommer vara otroligt saknad, säger Roger Fredriksson.

Johan Sandberg var i många år kommunikationschef för Ronneby kommun och välkänd för många Blekingebor som moderat politiker i regionen, bland annat i sin roll som ordförande för regionala utvecklingsnämnden.

Nyligen hade han presenterats av Moderaterna i Blekinge som personen att efterträda Emma Stjernlöf (M) som nytt regionråd, genom platsen i regionstyrelsens arbetsutskott.

Insatserna hyllas

I ett inlägg på Blekingemoderaternas Facebooksida sörjer regionstyrelsens ordförande Lennarth Förberg (M) sin kollegas bortgång men hyllar också hans insatser:

”Det är naturligtvis ett oerhört hårt slag för hans familj och våra tankar går i första hand till dem.”

Och fortsätter:

”För oss i Moderaterna var han en engagerad, kunnig och erfaren kollega. Innan han blev politiker hade han ett flertal kvalificerade uppdrag och därför var han mycket uppskattad för sin breda kunskap. Han var väldigt omtyckt hos oss och jag vet att han var uppskattad även i andra partier. Johan var också ett stort stöd och personlig vän till mig och många andra. Hans bortgång är en stor och oväntad förlust. Vi sörjer honom mycket”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer