Camilla Brunsberg (M) Foto: SVT

M-ledarens attack: ”C får ta ansvar för vänsterpolitiken”

Uppdaterad
Publicerad

För Camilla Brunsberg (M) betyder dagens besked fyra nya år i politisk opposition i Karlskrona. Och ansvaret för det lägger hon på Centerpartiet.

Moderaterna i Karlskrona ökade i kommunvalet och redan på valnatten torgförde Brunsberg därför en stark tro på ett möjligt maktskifte i kommunen.

Men försöken att samla alliansen visade sig fruktlösa sedan Centerpartiet tidigt avböjt ett borgerligt styre i minoritet.

– Det innebär att Centerpartiet nu får ta ansvar för den vänsterpolitik som kommer att bedrivas i Karlskrona. Centern har bäddat för att ge Socialdemokraterna fortsatt makt – trots att partiet backade i valet, säger Camilla Brunsberg.

Och trots att också Liberalerna ingår i den S-ledda koalitionen är det i första hand Centerpartiet som Brunsberg är besviken på.

– Vi övriga tre allianspartier hade konstruktiva samtal och var beslutna att styra tillsammans. Men då valde Centern en annan väg. Och den måste partiet nu ta ansvar för, säger Camilla Brunsberg.

Sista ordet inte sagt

Hon tror att det nya styret kommer att få problem, inte minst sedan Miljöpartiet på fredagen meddelat att partiet går i opposition.

– Jag vet inte faktiskt inte hur de ska få ihop det. Sista ordet är nog inte sagt i den här frågan.

Hur oppositionen nu ska formera sig är för tidigt att säga, enligt M-ledaren.

– Men vi har hela tiden fört en diskussion med Kristdemokraterna och känner att vi har en samsyn kring vilken politik som Karlskrona behöver för att utvecklas.

SVT Nyheter Blekinge söker kommunalrådet Magnus Larsson (C) för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.