Roger Fredriksson är länsordförande för Moderaterna i Blekinge. Foto: Michelle Hallberg/SVT

Moderattoppen om regionrådets paus: ”Har tagit hårt på honom”

Uppdaterad
Publicerad

Moderaternas länsordförande Roger Fredriksson kan inom kort presentera en lösning på det infekterade bråket i partiets regiongrupp.

Samtidigt har det kritiserade regionrådet Lennarth Förberg begärt att få semester.

– Turbulensen har tagit hårt på honom, säger Fredriksson. 

SVT Nyheter Blekinge kunde tidigare i dag avslöja att regionrådet Lennarth Förberg på eget initiativ begärt två veckors semester för att komma bort från den pressade situationen som uppstått efter konflikten med partikollegan Emma Stjernlöf.

– Lennarth har själv gjort bedömningen att han behöver ta semester för att återhämta sig. Turbulensen har tagit hårt på honom, säger Roger Fredriksson, länsordförande för Moderaterna.

Hur mår han?

– Jag vill inte gå in på det. Men att han behöver vara ledig är väl en rätt naturligt följd av det som varit den senaste tiden. Det har ju varit rejält turbulent, så är det ju.

Ska presentera lösning

Enligt Roger Fredriksson är de hittills låsta positionerna både inom den moderata regionledningen och mellan Lennarth Förberg och andra ledande företrädare för Alliansen på väg att lösas upp.

En plan ligger i stort sett klar att presenteras och den ska både säkra fortsatt borgerligt styre i Region Blekinge och innehålla en kompromiss som de båda stridande huvudpersonerna kan acceptera.

– Jag återkommer med svar på alla de frågorna inom kort. Jag har någon pusselbit kvar innan vi kan presentera en lösning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.