Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Morgan Bengtsson (S) avvaktar tills IVO-utredningen är klar innan han avgör var han står. Foto: SVT/Fredrik Åkesson

Morgan Bengtsson (S): ”Fullt förtroende för Miroslav Milurovic”

Publicerad

Allvarliga brister kring socialjouren och skarp kritik mot socialnämndens ordförande Miroslav Milurovic (S). Kommunalråd Morgan Bengtsson (S) väljer att invänta utredningen från Inspektionen för vård och omsorg (IVO) innan han avgör nästa steg.

– Miroslav har fullt förtroende, både från mig och partiet, i detta nuläge, säger han.

Morgan Bengtsson (S) blev överraskad av kritiken mot socialjouren i den internutredning som socialförvaltningen i Olofström gjort, men säger samtidigt att han välkomnar den. Han anser att det är viktigt att avvakta IVO-utredningen för att verkligen veta vad som har hänt.

– Vi får inte glömma att det är finns två olika versioner. Ordförande måste också få berätta sin historia, säger han.

Annan bild av socialjouren

Morgan Bengtsson menar att han fått till sig att socialjouren fungerat bra, och att det därför inte funnits anledning för ett förändrat upplägg tidigare. Om utredningen från IVO ger en annan bild kommer han att förhålla sig till det.

– Vi får titta på vad IVO kommer fram till och rätta till om det framkommer några fel, säger han.

Vill inte föregå IVO

Trots den massiva kritik, baserat på intervjuer med socialförvaltningens personal, som utredningen lyfter fram vill Morgan inte dra förhastade slutsatser

– Vi inväntar vad IVO kommer fram till. Miroslav har fullt förtroende, både från mig och partiet, i detta nuläge, säger han.

Även Miroslav Milurovic (S) själv säger till SVT att han inte vill kommentera kritiken förrän IVO-utredningen är klar.

Lyssna till Morgan Bengtssons syn på utredningen i videon ovan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Personalen lägger skulden på socialnämndens ordförande, Miroslav Milurovic (S). Själv väljer han att inte kommentera förrän IVO:s utredning är klar. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.