Svaga publiksiffror har inneburit minskade intäkter, vilket låg till grund för beslutet att be sina supportrar om ekonomisk hjälp. Foto: SVT

Mörrums vädjan till fansen – behöver busspengar

Uppdaterad
Publicerad

Mörrum Hockey befinner sig i en svår ekonomisk situation. Nu vädjar klubben till sina supportrar om ekonomiskt stöd för att ha råd med resorna till de kommande bortamatcherna.

Föreningen har kämpat med en svag ekonomi under en längre tid. Inför den här säsongen valde man att sänka biljettpriserna – men effekten har uteblivit.

– Vi var ganska sena på att sänka entrépriser, då vi såg att försäljningen var för dålig. Tyvärr var det flera som inte hoppade på även när vi sänkte, säger ordförande Anders Gustavsson till Blekingesport.

Svaga publiksiffror har inneburit minskade intäkter, vilket låg till grund för beslutet att be sina supportrar om ekonomisk hjälp.

– Det här är ju en åtgärd som kördes under corona-tider, då det är stora kostnader med bortamatcherna, säger Anders Gustavsson till Blekingesport.

Vid 21.30-tiden på onsdagskvällen meddelade klubben att 3 500 kronor samlats in första dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.