Multisport även för yngre

Uppdaterad
Publicerad

Triathlon är en sport som växer, även bland de små. I Karlshamn satsar triathlonklubben på den nya generationen multisportare.

Vid Bellevueparken springer och cyklar triathlonsklubbens nya medlemmar för fullt. De är mellan 7 och 14 år gamla och har tränat sedan i höstas, men kan redan mer om multisport än de flesta. Till exempel att löpning är svårare än man kan tro.

– Man måste placera fötterna på rätt ställe. Sedan så finns det olika springtekniker som man måste använda, säger Wiktor Hornfelt.

Så det är inte bara att springa?

– Nej, absolut inte.

”Man har ju kul här”

Även om merparten av barnen tycker att cyklingen är det roligaste momentet, så gillar de omväxlingen som triathlon ger.

– Det är mycket roligare att variera lite. Om man bara cyklar så får man ju cykla flera hundra kilometer, säger Walter Hornfelt.

Under träningen tränar de både att köra mellan koner och stå stilla med cykeln. Visst händer det att någon trillar, men de få tårar som kommer torkar snabbt.

– Det går över. Man har ju kul här så då tänker man inte på det, säger Leia Lizier Håkansson.

Ingen blir bänkad

Sören Davidsen är tränare och menar att barnen har stor nytta av att träna triathlon. Bland annat får de lära sig trafiksäkerhet och att bli bra på att simma.

– Det är en sport som alla kan vara med i för man tävlar bara mot sig själv. Man tävlar bara mot sin egen tid, det är ingen som blir bänkad, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer