John Dunsö hoppade av det hypade bandet Billie the Vision and the Dancers för att följa sina drömmar. Foto: SVT

Musiker på luffen ska inspirera skolelever

Publicerad

Musikern John Dunsö lämnade bandet han spelade i, sparade ihop en reskassa – och gav sig iväg på ett äventyr i sällskap med sin gitarr. Nu har erfarenheterna blivit till en musikföreställning med syfte att inspirera unga människor att utmana sig själva.

Under en dryg månad ska John Dunsö, bosatt i Malmö men uppväxt i Saxemara utanför Ronneby, möta fyra tusen högstadieelever i Blekinge. Han framför sina sånger och berättar om det musikaliska äventyr han gav sig ut på och som varade i två år – ett kringflackande liv med gitarren som enda sällskap.

Dessförinnan hade han beslutat sig för att hoppa av som medlem i popbandet Billie the Vision and the Dancers.

– Det jag berättar om är känslan av att lämna allting bakom sig och incidenterna som uppstår längs vägen, säger John Dunsö, som till sommaren albumdebuterar med en temaskiva med sånger och historier han samlat på sig under åren på luffen.

Budskapet till de skolever han nu möter är att våga följa drömmar – och göra sådant som man tycker är roligt.

– Det är häftigt att få se ungdomar i den åldern igen och det har varit mycket samtal efteråt. Det kan handla om en så enkel kommentar som att ”vilken häftig resa du har gjort”.  Det har nästan varit den största behållningen, säger John Dunsö.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer