Muskelbilar invaderar Brunnsparken

Uppdaterad
Publicerad

För den biltokiga är det rena julafton i Brunnsparken i Ronneby nästa helg, när det arrangeras en träff för så kallade muskelbilar.

Det är flera olika föreningar som arrangerar Pony och Muscle Car Meet för tredje året i rad  i Brunnsparken i Ronneby helgen den 6-7 augusti.

– Hittills är det 150 bilar anmälda men jag räknar med att cirka 500 kommer i år, säger Johnny Åberg som är initiativtagare och en av arrangörerna till bilträffan.

De så kallade muskelbilarna började att tillverkas på 60-talet, för att möta ungdomsmarknadens behov. Jättelika V8 motorer monterdes i medelstora bilkarosser. Så här drygt 50 år senare finns intresset för bilarna kvar och bland entusiaster är det en livsstil .

– Jag lägger ner mycket tid i garaget till mina barns förtret, säger Linda Malmén som delar bilntresse med sin man.

Vart har du fått ditt bilintresse i från?

– Jag har fått intresset av min pappa som alltid lät mig vara med i garaget och intresset utökades när jag träffade Roger som håller på med renoveringsprojekt.

Utställningen kommer att pågå i två dagar, då det finns chans att träffa människor med samma intressen, lyssna på ljuden och titta på andra bilars egenskaper säger Linda Malmén.

– Det blir en härlig upplevelse, avslutar Linda Malmén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.