Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sångerskan och programledaren Helene Wish Persson var en av Lotta Idoffsons allra närmaste vänner. Foto: Privat

Nära vännen om stjärnans död: ”En väldig saknad”

Uppdaterad
Publicerad

Sångerskan och programledaren Helene Wish Persson var en av Lotta Idoffsons allra närmaste vänner.

– När jag fick dödsbeskedet...då slutade jag andas en kort stund. Jag har fortfarande svårt att ta in det, säger hon.

Helene Wish Persson var under många år frontfigur i den populära orkestern Helene och gänget och har länge arbetat som programledare på Sveriges Radio.

Hon och Lotta Idoffson träffades första gången för över 30 år sedan.

– Vi har följt varandra genom livet. I glädje och sorg. Det har varit kärlek, barn, bröllop, skilsmässor och dödsfall. Och vi har musicerat tillsammans och Lotta hoppade in som sångare i Helene och gänget när jag var mammaledig, säger hon.

”Hårt arbetande kvinna”

När Helene Wish Persson ledde P4 Dans i söndags nåddes hon av dödsbeskedet och bestämde sig då för att hedra vännen med sången ”Vad gör vi nu med alla våra drömmar?” – som spelades in av Lotta och den sedan avlidne maken Marcus Idoffson i samband med Berth Idoffs comeback på 2000-talet.

– Lotta var en hårt arbetande kvinna och tillsammans med Marcus gav hon Berth Idoffs en ny skepnad. Det var slitvargar, de slet och kämpade.

Att Lotta Idoffson 2018 förlorade både sin livskamrat Marcus och sin svärfar Berth Idoff Johansson inom loppet av bara två dagar var en tung sorg att bära och hantera, menar Helene Wish Persson.

– Hon hade så mycket kvar att göra i livet, men jag hoppas att det finns ett liv efter detta och att hon och Marcus kan sammanstråla och spela tillsammans bland änglarna i stället.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.