Näringslivschefen Torbjörn Lind ser ljust på framtiden trots nya konkurser. Foto: SVT

Näringslivschef hoppfull trots dubbla Kallingekonkurser

Uppdaterad
Publicerad

Efter en årslång tvist med det kommunala fastighetsbolaget ABRI ansökte golvtillverkaren Berg & Berg om konkurs i förra veckan. Totalt berörs cirka 65 anställda.

Och igår meddelade det intilliggande trälistföretaget S Wood att även de ansökt om konkurs. Där berörs totalt ett 80-tal anställda, varav drygt hälften i Kallinge.

– Det är naturligtvis ledsamma besked, främst för de anställda som drabbas men även för hela kommunen, säger Torbjörn Lind, näringslivschef.

Hyrestvist med kommunen

En bidragande faktor till Berg & Bergs konkurs har varit fastighetsfrågan, där de dels har velat köpa loss fabriken från det kommunala fastighetsbolaget ABRI, och därefter velat hyra lokalen.

– Det handlar om prislappar. Vi hamnade på en sådan nivå att vi från kommunens sida inte kan hantera fastigheterna till de prisnivåerna. Det var där det hela utlöstes.

Men trots konkurserna ser Torbjörn Lind ljust på framtiden.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.