Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När kattungen Lovis hittades av Nisse Ottosson var hon tunn, blöt och rädd. Kort därefter hittades hennes syskon i samma skick. Nu har båda kattungarna fått ett nytt hem i Kestorp utanför Rödeby. Foto: Privat/SVT

Nisse räddade kattungen Lovis från soptippen – sen dök syskonet upp

Uppdaterad
Publicerad

Nisse Ottosson låg på soffan i Rödeby när han plötsligt fick ett samtal om en hemlös kattunge bakom sopstationen.

Det blöta, magra och smutsiga djuret fick följa med hem.

Exakt en månad senare kom nästa samtal – när ett kattsyskon hittades i samma område.

När Kattungeakuten Karlskrona ringde tvekade han inte. Med pannlampan på huvudet lyckades Nisse Ottosson hitta den 12 veckor gamla kattungen Lovis som låg gömd i ett dike bakom återvinningsstationen i Rödeby – och få med henne med. Något som Sydöstran var först att rapportera.

– När jag väl fick tag på henne så klamrade hon sig fast i min tröja och villa absolut inte vara ute i snön mer.

Genom Katteungeakuten i Karlskrona fick Lovis veterinärhjälp. Hos veterinären framkom att hon varken var registrerad eller chippad. Ingen har rapporterat henne som saknad.

Tillbaka hos Nisse Ottosson i Kestorp utanför Rödeby har hon fått vila upp sig. Men hon skulle inte behöva vara ensam länge.

Syskonlika

En månad senare fick Nisse Ottosson ett nytt samtal. Någon hade hittat en ny kattunge, inte långt från där sopstationen där Lovis hittades.

Och kattungarna delar fler likheter än den mörka pälsen.

– De är i samma ålder, de hittades inte så långt ifrån varandra och båda har krokiga svansar och en vit prick på hakan. Vi är ganska säkra på att de är syskon, säger Nisse Ottosson.

Nu är han katthem åt Lovis och Valentin tills vidare och hoppas att fler kan öppna upp sina hem för behövande katter.

– En katt behöver lite kärlek, lite mat och ett rum. Bor man lite för stort så tycker jag inte man ska fundera. Det ger mycket också.

Hör mer om katterna i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.