Boverket ska lämna dessa nuvarande lokaler inne på gamla kaserngården Sparre – till Skeppsbrokajen vid Gästhamnen. Foto: SVT/Arkiv

Boverkets plan: Ska flytta till Skeppsbron

Uppdaterad
Publicerad

Boverket i Karlskrona har länge velat byta till mindre lokaler då verksamheten inte är i behov av den nuvarande ytan. Planen är nu att flytta till en helt ny fastighet på Skeppsbrokajen.

Boverket har funnits på den gamla kaserngården Sparre på centrala Trossö sedan myndigheten flyttade till Karlskrona för över 30 år sedan. De lokalerna är runt 9 000 kvadratmeter och Boverket anser att myndigheten i dag endast behöver hälften av ytan.

Boverkets personal arbetade hemifrån i hög utsträckning redan innan pandemin – något som ökade under pandemins värsta vågor. Då blev det ännu tydligare att de nuvarande lokalerna är onödigt stora.

Flyttar våren 2025

Upphandlingsfasen är avklarad och nu väntas att teckna de sista avtalen inför flytt ner mot Skeppsbrokajen, vid Gästhamnen.

– Det vi vet såhär långt är att de tilltänkta nya lokalerna är en del av en fastighet som ska uppföras på Skeppsbron i Karlskrona. Flytt planeras i maj 2025. Vi vet ännu inte vad som händer med våra nuvarande lokaler, säger Linnéa Kappel, kommunikatör på Boverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.