Hör Karlshamnsfastigheters ordförande berätta mer om planerna för etapp fem i videoklippet. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Pirenplanerna fullföljs – politiskt ja till extra miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Mångmiljonsatsningen på Östra Piren i Karlshamn blir 130 miljoner dyrare än planerat. Det meddelade styrelsen på en presskonferens på tisdagen.
Och politikerna i kommunstyrelsen säger ja till att slutföra projektet.

Bygget av etapp fem på Östra Piren i Karlshamn har stått stilla det senaste halvåret – men i dag meddelade Karlshamnsfastigheter att bolaget vill fortsätta med projektet och behöver 130 miljoner extra för att slutföra det.

Planen är att bygget ska sättas igång under hösten och att det ska stå klart 2022.

– Första spadtaget hoppas vi ta i september, säger Stefan Nilsson, vd på Karlshamnsfastigheter.

Etapp fem

Och politikerna säger ja till att fortsätta projektet – trots fördyrningen på 130 miljoner. Under eftermiddagens sammanträde var kommunstyrelsen enig om att bygget på etapp fem ska fortsätta. Det slutliga beslutet tas i kommunfullmäktige 15 juni.

– Den är nödvändig för Karlshamns utveckling, och vi måste fortsätta bygga på det. Vi har fullt i husen vi har just nu och det finns en efterfrågan på lokaler i området, säger Per-Ola Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Rymmas biograf och konserthall

Det var fyra år sedan som kommunfullmäktige i Karlshamn beslutade att satsa 300 miljoner kronor på en ny byggnad på Östra Piren, etapp fem, där det ska rymmas 700 arbetsplatser, biograf, konserthall och restaurang.

Det är Karlshamnsfastigheter, ett helägt kommunalt bolag, som ska se till att etapp fem byggs.

Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer