I dag inleds de sista rättegångsdagarna i PFAS-fallet, där flera Kallingebor har fått i sig giftigt kommunalvatten. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

PFAS-fallet: Nu inleds sista förhandlingsdagarna

Uppdaterad
Publicerad

Den omfattande rättegången gällande PFAS-målet i Kallinge börjar gå mot sitt slut i Blekinge tingsrätt. I dag inleds slutanförandena efter många rättegångsdagar.

165 personer står som käranden i fallet, efter att ha druckit av det dricksvatten som innehållit PFAS. Vattnet har levererats av det kommunägda Ronneby Miljöteknik, som står som svarande i rätten.

– Jag vill inte föregripa det som sägs inne på rättegången. I morgon är sista dagen och i dag är det de kärandes dag då de lägger fram sin syn på det här. I morgon kommer vi lägga fram vår syn på det, säger Mathias Kågell-Landgren, som är kommunens ombud i rättegången.

Mer om dagens rättegång kan du se här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vattenskandalen i Kallinge

Mer i ämnet