Ulf Ohlsson (M) tycker arbetet med etapp 5 på Östra Piren har skötts bedrövligt. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Nu lämnar han bolaget – tröttnat på misskötseln av Piren

Uppdaterad
Publicerad

Karlshamnspolitikern Ulf Ohlsson (M) lämnar med omedelbar verkan sitt uppdrag i Karlshamnsfastigheters styrelse. Han har tröttnat på att det viskas bakom ryggen gällande pirenbygget.

Ohlsson har tidigare uttalat kritik mot hanteringen av Östra Piren, som en del av styrelsen i Karlshamnsfastigheter som driver projektet kring bygget. Han har suttit med i styrelsen sedan 2019 på moderat mandat, men från och med nu lämnar han bolaget, något som tidningen BLT rapportade om först.

– Det känns jävligt jobbigt för det har varit ett roligt uppdrag. Jag får påtryckningar om att inte verkställa min avgång, säger Ulf Ohlsson (M) till SVT Nyheter Blekinge.

Östra Piren i Karlshamn

Besviken på toppolitiker: ”Han har inte förtroende för styrelsen”

Anledningen till att han valt att lämna beror på att kommunstyrelsens vice ordförande Mats Dahlbom (C) under måndagens kommunfullmäktige informerade om att han ska vid flertal tillfällen samtalat med den avhoppade arkitekten.

– Om man vill hitta en ansvarig syndabock för de bristerna i projektet så är det Karlshamnsfastigheters uppdrag att titta på konsulterna. Att då en av Karlshamns toppolitiker har diskuterat frågorna med en av konsulterna gör mig rasande, säger Ulf Ohlsson (M).

Ohlsson har nu valt att lämna omgående och tänker endast fokusera på sina politiska uppdrag i kommunen.

– Det kändes som min moraliska skyldighet att säga ifrån. Jag har ju suttit i styrelsen på ett uppdrag som jag i grund och botten fått av väljarna i Karlshamn.

”En överreaktion”

Mats Dahlbom (C) slår ifrån sig kritiken och beskriver det hela som en överreaktion från Ulf Ohlssons (M) sida, och menar att han agerar märkligt.

– Jag har inte fört några förhandlingar utan bara agerat som kommunpolitiker och pratat med en företagare. Det är min fulla rätt att göra så, jag har inte lagt mig i och inte försökt påverka, säger Mats Dahlbom (C).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östra Piren i Karlshamn

Mer i ämnet