Kungsholms fort på Kungsholmen utanför Karlskrona. Foto: Visit Karlskrona

Nu tas Kungsholms fort åter i bruk

Uppdaterad
Publicerad

När Marinen växer och behöver fler lokaler börjar Försvarsmakten nu använda Kungsholms fort från 1680 igen. Den gamla befästningen på Kungsholmen utanför Karlskrona öppnas för att ta emot värnpliktiga.

Nästa år ökar flottans rekryter till 260 personer. För att få plats förlägger Sjöstridsskolan en del av den militära grundutbildningen för värnpliktiga till Kungsholms fort. Eftersom det nästan inte varit någon verksamhet alls på Kungsholmen de senaste åren krävs nu därför en renovering.

Att börja använda Kungsholms fort från 1680 igen är en del av planen för marinens tillväxt i Karlskrona. För att framöver kunna ta emot totalt 400 rekryter och 150 kadetter varje år behövs också fler båtar för navigationsträning och nya simulatorer, enligt ett pressmeddelande från Försvarsmakten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer