Bygget på Östra Piren i Karlshamn får kritik från oppositionen. Foto: SVT/Henrik Friberg

Nu vill oppositionen sälja mångmiljonbygget på Östra Piren

Uppdaterad
Publicerad

Nu ryter oppositionen till efter turerna kring det uppmärksammade mångmiljonbygget på Östra Piren i Karlshamn.

– Hela hanteringen av projektet har ju visat på brister, säger Bodil Frigren Ericsson (L), som är gruppledare.

Det är Liberalerna, Kristdemokraterna och Moderaterna som gör ett gemensamt utspel. De kritiserar det uppmärksammade mångmiljonbygget på Östra Piren i Karlshamn.

”Visat på brister”

– Hela hanteringen av projektet har ju visat på brister liknande dem vi har sett i flertalet andra projekt i kommunal regi, säger Bodil Frigren Ericsson (L), som är gruppledare.

Det var på onsdagen som kommunstyrelsen i Karlshamn sa ja till en fortsättning av etapp fem på Östra Piren – trots en fördyrning på 130 miljoner kronor. Men nu levererar alltså delar av oppositionen en bredsida mot byggplanerna.

Kräver försäljning

De kräver att kommunala Karlshamnsfastigheter, som driver projektet, ska förbättra sin ekonomi genom att sälja några av sina fastigheter. Oppositionen vill också att etapp fem av Östra Piren ska säljas i framtiden.

– Orsaken är ju också att skattebetalarna ska slippa att behöva tillföra ännu mer pengar, säger Bodil Frigren Ericsson (L).

Oppositionen kräver att kommunfullmäktige ska ändra Karlshamnsfastigheters ägardirektiv för att kunna göra dessa åtgärder.

Bodil Frigren Ericsson (L), Magnus Gärdebring (M) och Britt Jämstorp (KD) går till storms mot pirenbygget. Foto: Pressbild

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.