Mathias Ekstrand ska leda HIF Karlskrona från sommaren och framåt i tre år. Foto: TT/idrottsfoto.com

Nye handbollstränaren: ”Är ordentligt laddad”

Uppdaterad
Publicerad

Nu står det klart vem som tar över som tränare i HIF Karlskrona efter Robert Andersson. Det blir Mathias Ekstrand som i dagsläget är tränare för Tyresö Handboll.

Tidigare i veckan stod det klart att Robert Andersson slutar som tränare för HIF Karlskrona för att satsa utomlands. På fredagen blev det klart att 28-årige Mathias Ekstrand, som i dag är huvudtränare för Tyresö Handboll, tar över som tränare för HIF Karlskrona i tre år.

– Det känns riktigt bra faktiskt. Det kom lite som en chock när jag fick frågan förra veckan men nu när allt är klart känns det skönt och jag är ordentligt laddad att dra igång i sommar, säger Mathias Ekstrand till SVT Nyheter Blekinge.

Förutom att lägga tid på herrlagets verksamhet ska Ekstrand även få ett stort ansvar och delaktighet i u-laget, damlaget och ungdomsverksamheten.   

– Mathias är ung, ambitiös och engagerad. Han har de egenskaper vi söker i rollen. Vi är väldigt glada att Mathias vill fortsätta sin väg med att hjälpa oss i HIF Karlskrona att utveckla verksamheten, säger Tobias Karlsson, i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.