Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Max Elger, finansmarknadsminister, i klippet ovan. Arkivbild: På bilden en svensk ubåt av Gotlandsklassen. Foto: TT

Ministern: Ny ubåtskaj för 220 miljoner till Karlskrona

Publicerad

Som en del i arbetet med att stärka Sveriges försvarsförmåga satsar regeringen nu 220 miljoner kronor på en ny ubåtskaj i Karlskorna.

– I ljuset av Rysslands invasion av Ukraina är det angeläget att raskt bygga upp Sveriges försvarförmåga, och där är nya ubåtar en viktig del, säger Max Elger, finansmarknadsminister.

Regeringen har beslutat att beviljat 220 miljoner kronor till en ny ubåtskaj vid Marinbasen i Karlskrona. Något som P4 Blekinge var först med att berätta om.

– Vi investerar just nu i att utveckla nya ubåtar som är större än de gamla och därför behöver vi en ny kaj, säger Max Elger, finansmarknadsminister, till SVT.

Arbetet med att bygga den nya ubåtskajen kommer att pågå under 2023 och 2024, och de nya ubåtarna kommer att vara klara något eller några år efter att kajen är klar, enligt finansmarknadsministern.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.